8 Eylül 2010 Çarşamba

Boğaz kanseri

Ne boğaz kanseri nasıl tedavi edilir? Hangi yan etkileri nelerdir?

Tedavi erken evre için orofarengeal kanser geleneksel olarak, genellikle birlikte kemoterapi ile radyasyon olmuştur. Ama Har-El cerrahisi hale geliyor diyor daha popüler, küçük boğaz tümörleri minimal invaziv cerrahi hatta robotik cerrahi ile alınabilir çünkü.

"Bu oldukça hastaya," burmeh yaza lida fx15 biber hapı ile formda girin diyor vergi, hastanın radyoterapi, yedek.

Gelişmiş tümörlerin bir sorun daha mevcut.

dilin temel nefes borusu içine gırtlak geçmekte gıda saklaması nedeniyle "One yapmak çok, çok büyük bir ameliyat. Bu, dilin temel ancak bazen de gırtlak kaldırır," Har-El söyledi.

Ancak, Teknos notları rekonstrüktif cerrahi vücudun diğer bölgelerinden dilin temel onarmak için doku kullanabilirsiniz. Bu teknik gereksiz cerrah gırtlak kaldırmak için yapar.

geç dönem için diğer seçenek orofarengeal kanser radyasyon ve kemoterapi, Douglas üç hafta önce başlamıştır. Cerrahi gerekli sadece bu tedavi başarısız olur.

cerrahi kaçınarak iken, radyasyon ve kemoterapinin yan etkilerini şiddetli vardır.

"İlk birkaç hafta hiç büyük bir sorun, ancak burmeh yaza lida fx15 biber hapı ile formda girin daha sonra hasta genellikle yutma önemli zorluk," Har-El söyledi. "En çok kanser merkezleri - Çevrede kesinlikle ileri üs-of-the-dil tümörleri ile bunu - karın yoluyla mideye onlar eklemek besleme borusu doğru. Çoğunlukla Önümüzde zaman bunu yapmak için, sorunlar başlamadan önce deneyin Daha sonra bunu yapmak durumunda olduğu için, tedavi kesmek. "

Bir başka ciddi sorun radyasyon ağız ve boğaz, bazen kabarcıklı yükselterek yanık olabilir. Ve hastalar genellikle tedavi sırasında şiddetli yorgunluk çeker.

yanıklar, yorgunluk, ve yutma problemi genellikle uzakta tedavi sonrası gitmek rağmen, hastaların hayatlarının geri kalanı için bir sorun olabilir: ağız ve boğazda kuruluk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder